Spændingshovedpine og massage

Læs denne artikel om spændingshovedpine og massage, og om hvordan massage kan hjælpe.

spændingshovedpine og massage
Billede af C Technical fra Pexels

Går du også rundt med hovedpine der kommer og går og ødelægger dine dage og nætter? Massage der er målrettet kan afhjælpe spændingshovedpine for rigtigt mange. Spændingshovedpine opleves typisk som en hovedpine der varer i dage eller ugevis. Smerterne kan være henover panden, i tindingerne, i baghovedet eller i hele kraniekassen. For nogle er hovedpinen ledsaget af kvalme og generelt ubehag.

Hvorfor får jeg spændingshovedpine?

Spændingshovedpinen kan opstå af flere grunde, derfor er det vigtigt at gå til en behandler der har den rigtige indsigt. Jeg har flere massageuddannelser samt terapeutiske uddannelser, og oplever at netop denne kombination kan hjælpe mine klienter. Fordi for nogle er grunden somatisk, kropslig, mens den for andre er psykisk. Det kan være stress eller store omvæltninger i dit liv der påvirker dit spændingsmønster i kroppen, og dermed skaber spændingshovedpine. Det kan også være din arbejdstilling der er grund til smerterne.

Hvordan virker massage på spændingshovedpine?

Massage virker på spændingshovedpine af flere årsager. Dels er det muligt at løsne op i de påvirkede muskler ved manuel behandling. For nogle er det mest effektive triggerpunkt terapi, og for ande er det blid oliemassage. Det kommer meget an på den enkeltes muskeltonus (opspænding i musklen). Hvorvidt spændingen kommer fra ansigtet, halsen, nakken eller ryggen er meget forskelligt, så ofte vil jeg undersøge og behandle flere steder. Dels virker det også at få slappet af og få ro på nervesystemet. Det er massage også enormt virksomt til.

Hvornår virker massage mod spændingshovedpine?

Mange af mine klienter oplever at hovedpinen letter lidt næsten med det samme under behandlingen eller umiddelbart efter. Det er oftest ikke væk fuldstændig, men det hjælper at få løsnet op. Det mest virksomme er at få en behandling mens man har hovedpine, så aflys endeligt ikke din tid hvis dette er tilfældet. Du kan altid skrive til mig og se om jeg har en ledig tid samme dag. Det er ikke altid muligt, men nogle gange har jeg en aflysning.

Det er forskelligt hvor ofte man har brug for behandlinger. Hvis hovedpinen virkeligt har sat sig anbefaler jeg oftest at komme med en uges mellemrum et par gange, og efterfølgende finder vi et tidsinterval der passer dig. Hvis du er interesseret i at vi dykker dybere ind i hvad din hovedpine skyldes kan vi også gøre det.

Du kan læse mere om mig her, samt om massage og priserne her.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Denne artikel er om et studie af massage som behandling af spændingshovedpine, er publiceret på Migræne og Hovedpine Foreningens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *