Parterapi er for jer hvis:

Der kan være mange grunde til at man vælger at gå i parterapi. Men grundlæggende starter man oftest i terapi, fordi der er noget man gerne vil ændre. Måske står I midt i en krise, eller har det rigtigt svært. Det kan også være I står midt i en stor forandring I gerne vil stå lidt stærkere sammen i. Der er ikke et rigtigt eller forkert tidspunkt at starte i terapi.

Det vigtigste er at I begge ønsker at arbejde med den udfordring i står med. Længere nede på siden kan I læse om hvilke udfordringer jeg har god erfaring i at hjælpe mennesker med.

“Molly har reddet vores ægteskab. Vi har lært så meget hos hende, og hun har været god til at få os begge to med på vognen. Det har været hyggeligt, udfordrende, kærligt og nogle gange sjovt. Alle de ting er parterapi hos Molly. Tak!

Louise & Casper, Nørrebro

Hvad kan jeg hjælpe med?

Herunder er et udvalg af tematikker som jeg har gode erfaringer med at hjælpe par med.

RELATIONELLE PROBLEMATIKKER
I et parforhold kan der opstå mange forskellige relationelle problematikker. De mønstre vi har med os fra barndommen og tidligere forhold bliver måske forstærket i forholdet, og gør det svært at finde en sund balance. Relationelle problematikker kan f.eks. være
– Kommunikationsproblemer
– Konfliktløsning
– Manglende tillid og tryghed
– Forskelle i værdier og livsmål
– Arbejdsbyrder og roller i hjemmet
– Uenigheder omkring opdragelse af børn
– Manglende følelsesmæssig støtte
– Alternative forholdskonstruktioner

SEKSUELLE & INTIME PROBLEMATIKKER
Mange par oplever at blive udfordret i det seksuelle og intime rum. Samtidig har meget få af os oplevet at lære om sex og intimitet på en balanceret og åben måde. Seksuelle og intime problematikker kan f.eks. være:
– Forskellige behov
– Manglende eller for meget lyst
– Grænseproblematikker
– Smerter
– Manglende tillid
– Svært ved at tale om sex
– Forandringer i sexlivet

NEURODIVERGENS, HANDIKAP ELLER SYGDOMME
I nogle par kæmper en eller begge med neurodivergens, handikap eller sygdomme. Dette giver nogle særlige udfordringer i parforholdet som kan være hjælpsomme at få støtte til i terapi. Jeg har særlige erfaringer med:
– ADHD
– Autisme
– Spiseforstyrrelser
– PTSD
– Kroniske sygdomme
– Sygdomme i terminal fase

Er I i tvivl om jeg er det rigtige match såfremt i står med en meget specifik udfordring som ikke er nævnt herover, anbefaler jeg at skrive til mig på molly@mollymorch.dk .

Hvad er parterapi hos Molly?

Parterapi

Terapi kan være mange forskellige ting, og der er mange forskellige terapeutiske retninger. Parterapi hos mig er frem for alt baseret på tryghed i rummet, samt en forståelse af at alle mennesker og dermed par er forskellige. Jeg har derfor aldrig én færdig form man skal passe ind i. Vi skal sammen finde ud af hvordan vi kan skabe et terapeutisk rum der er godt for jer begge, og hvor vi sammen kan få arbejdet med det som er vigtigt for jeg

Parterapi hos mig er typisk af en sammensætning af følgende elementer:

Samtaleterapi

Samtaleterapi er nok det mange forstår ved det at gå parterapi. Samtaleterapi bruges til at klarlægge, perspektivere, udfordre og udfolde de problematikker der må være. Hos mig beskæftiger samtaleterapi sig både med det der er sket tidligere, det der sker lige nu, og det man forestiller sig vil ske fremover. Samtaleterapi kan både handle om tanker, følelser og handlinger, men det kan også handle om hvad der sker inde i kroppen. Hvis man har prøvet at gå i individuel terapi før vil man oftest have en oplevelse af at parterapi har et lidt andet tempo.

Kropsterapi og øvelser

Kropsterapi for mig er en blanding mellem samtale og bevægelse. I parterapeutisk sammenhæng bruger vi nogle gange kropsøvelser for at skabe samhørighed, eller for at finde ro i en intens sammenhæng. Man kan også få øvelser med hjem som man arbejder med sammen. Det er min erfaring at øvelser hvor man bruger kroppen kan have en enorm stor terapeutisk virkning, og de par jeg har i terapi er oftest meget glade for dem. Øvelserne kan være alt fra kommunikationsøvelser, til kropsøvelser til intimitetsøvelser. Fælles vil dog altid være at øvelserne tilpasses jer og jeres ønsker.

Psykoedukation

Det er min erfaring at rigtigt mange klienter gerne vil forstå hvorfor der er nogle ting der kan være særligt udfordrende. Derfor er psykoedukation en vigtig del af terapi hos mig. Det kan være at man lærer lidt om hvordan hjernen eller nervesystemet virker, hvad tilknytningsmønstre er eller noget helt tredje. Psykoedukation giver jer mulighed for at forstå nogle af de grundlæggende mekanismer i psyken, og også en forståelse af at de udfordringer de har står de oftest ikke alene med, og det er meget stærkt. Det giver oftest et fælles sprog i parret som giver en fælles virkelighedsopfattelse.

Priser

Parterapi varer oftest 90 minutter og koster 1375kr pr gang (fra 1 juni 2024: 1445kr), pånær første gang som varer 2 timer os koster 1850kr (fra 1 juni 2024: 1925kr). Står i midt i en stor aktuel krise anbefaler jeg 2 timer, samt at i skriver der er tale om en krise når i booker.

Book din behandling her, læs mere om min uddannelsesmæssige baggrund her, og kig indenfor i klinikken her.

“…det er det skønne ved Molly, hun ser dig, lytter til dine behov og former forløbet så det er skræddersyet til dig, dine behov, drømme og ønsker. Molly får de allerbedste anbefalinger fra mig.”

Annette, Frederikssund

*Min psykoterapeutiske certifikation har jeg gennem Bodynamic.