Parterapi er for jer hvis:

Der kan være mange grunde til at man vælger at gå i parterapi. Men grundlæggende starter man oftest i terapi fordi der er noget man gerne vil ændre. Måske står I midt i en krise, eller har det rigtigt dårligt. Det kan også være fordi I står midt i en stor forandring I gerne vil stå lidt stærkere sammen i. Der er ikke et rigtigt eller forkert tidspunkt at starte i terapi.

Det vigtigste er at I begge ønsker at arbejde terapeutisk med den udfordring i står med. Længere nede på siden kan I læse om hvilke udfordringer jeg har god erfaring i at hjælpe mennesker med.

“Molly er empatisk, gennemskuer mit pis, og rummer mine udfordringer. Hun hjælper mig med at se både min frygt og mine håb om fremtiden i øjnene, og giver mig nye perspektiver på mit liv. Jeg har fået værktøjer og de manglende brikker i puslespillet der stimulerer min egen proces imellem behandlingerne. Molly har hjulpet mig med at flytte et bjerg i sneglefart, så der ikke har været stenskred, og jeg ved nu at jeg nok skal komme godt igennem.”

Kamilla, København

Hvad er terapi hos Molly?

Terapi kan være mange forskellige ting, og der er mange forskellige terapeutiske retninger. Jeg har valgt en terapeutisk retning der er funderet i, at der er en sammenhæng mellem psyken og kroppen – også kaldet psykosomatisk terapi eller kropsdynamisk psykoterapi*. Hvis I har lyst kan du læse om hvad min uddannelsesbaggrund er kan I gøre det her. Det er vigtigt når man vælger terapeut, at man vælger en person man kan lide, og at ens verdensbillede matcher den terapeutiske retningen som terapeuten står for. I min klinik består terapi af en sammensætning af følgende elementer:

SAMTALETERAPI
Samtaleterapi er nok det mange forstår ved det at gå parterapi. Samtaleterapi bruges til at klarlægge, perspektivere, udfordre og udfolde de problematikker der må være. Hos mig beskæftiger samtaleterapi sig både med det der er sket tidligere, det der sker lige nu, og det man forestiller sig vil ske fremover. Samtaleterapi kan både handle om tanker, følelser og handlinger, men det kan også handle om hvad der sker inde i kroppen. Hvis man har prøvet at gå i individuel terapi før vil man oftest have en oplevelse af at parterapi har et lidt andet tempo.

KROPSTERAPI & -ØVELSER
Kropsterapi for mig er en blanding mellem samtale og bevægelse. I parterapeutisk sammenhæng bruger vi nogle gange kropsøvelser for at skabe samhørighed, eller for at finde ro i en intens sammenhæng. Man kan også få øvelser med hjem som man arbejder med sammen. Det er min erfaring at øvelser hvor man bruger kroppen kan have en enorm stor terapeutisk virkning, og de par jeg har i terapi er oftest meget glade for dem.

PSYKOEDUKATION
Det er min erfaring at rigtigt mange klienter gerne vil forstå hvorfor der er nogle ting der kan være særligt udfordrende. Derfor er psykoedukation en vigtig del af terapi hos mig. Det kan være at man lærer lidt om hvordan hjernen eller nervesystemet virker, hvad tilknytningsmønstre er eller noget helt tredje. Psykoedukation giver jer mulighed for at forstå nogle af de grundlæggende mekanismer i psyken, og også en forståelse af at de udfordringer de har står de oftest ikke alene med, og det er meget stærkt. Det giver oftest et fælles sprog i parret som giver en fælles virkelighedsopfattelse.

Hvad kan jeg hjælpe med?

Herunder er et udvalg af problematikker som jeg har god erfaringer med at hjælpe par videre med.

KROPSLIGE PROBLEMATIKKER
Kropslige problematikker kan give sig til udslag i at man har:
– udfordringer med at mærke sin krop
– svært ved at se på sig selv (eller genkende dig selv) i spejlet
– kropsspændinger man ikke ved hvor kommer fra
– svært ved at mærke hvad man har lyst til
– udfordringer med mad og vægt

FØLGER AF TRAUMER
Følger af traumer kan give sig til udslag på mange forskellige måder, men det kan blandt andet være at man oplever:
– et højt dagligt alarmberedskab
– at man er meget bange, vred eller ked af det
– ikke at have tillid til eller stole på andre mennesker
– at have svært ved at bede om hjælp
– diffuse smerter i kroppen,
– ekstrem træthed eller at man ofte bliver overvældet
– flash backs (kan være visuelle, auditive, følelsesmæssige eller kropslige)
– at være dissocieret/ ikke til stede/ inde i en osteklokke

SEKSUELLE PROBLEMATIKKER
Seksuelle problematikker kan blandt andet være at man har:
– svært ved at nyde sex
– smerter der er relateret til sex
– mere eller mindre lyst til sex end man gerne ville have
– et ønske om at blive bedre til at tage initiativ til sex
– en oplevelse af at man ikke føler sig sexet (nok)

RELATIONELLE UDFORDRINGER
Mange mennesker oplever at de er udfordret i forhold til andre mennesker. Relationelle udfordringer kan både være i parforholdet, med ens familie, venner eller på arbejdspladsen. Relationelle udfordringer viser sig blandt andet ved at man har:
– tilbagevendende udfordringer med sin(e) partner(e) af samme art
– svært ved at binde sig
– tendens til at blive meget ængstelig i relationer,
– udfordringer med jalousi
– svært ved at holde på en partner
– tilbagevendende oplevelser med at man havner i grænseoverskridende situationer

Ovenstående er eksempler på tematikker man kan arbejde med i terapi. Dette betyder ikke at det ikke er muligt at arbejde med andre temaer eller problematikker.

Priser

Parterapi varer altid 90 minutter og koster 1375kr pr gang. Ønsker man at booke 2 timer koster det 1850kr.

Book din behandling her, læs mere om min uddannelsesmæssige baggrund her, og kig indenfor i klinikken her.

“…det er det skønne ved Molly, hun ser dig, lytter til dine behov og former forløbet så det er skræddersyet til dig, dine behov, drømme og ønsker. Molly får de allerbedste anbefalinger fra mig.”

Annette, Frederikssund

*Min psykoterapeutiske certifikation har jeg gennem Bodynamic.