Fødselsforberedende massage

Læs mere om fødselsforberedende massage i denne artikel.

Vil du også gerne forberede hele din krop til den forestående fødsel? Så er en fødselsforberedende mellemkødsmassage måske noget for dig.

fødselsforberedende massage
Billede af Daniel Reche fra Pexels

For gravide i uge 35 anbefaler de fleste læger og jordemødre at man masserer mellemkødet. Massagen har henblik på at klargøre mellemkødet til fødslen.

De fleste har nok hørt at det kan være en god ide at massere mellemkødet frem mod fødslen. Men meget få får det rent faktisk gjort. Fordi: “Hvordan gør jeg?” “Kan jeg nå?” “Hvordan skal det føles?”

Fødselsforberedende massage hjemme hos dig selv

Det er ikke så svært at massere mellemkødet, men det er svært at forestille sig hvordan man gør det. Derfor har jeg skrevet bogen “Fødselsforberedende mellemkødsmassage”. Jeg mener at alle har ret til at kunne lære dette nemt, for at forberede sig til fødslen. Du kan købe bogen både som e-bog og som trykt eksemplar via mit eget forlags hjemmeside her.

Du kan også låne bogen på biblioteket.

Hvorfor intimmassage inden fødslen?

Men hvorfor er det lige at man skal masserer mellemkødet? Jo, dels er det en god ide at skabe en god forbindelse til kønsdelene inden man skal igennem en fødsel. Det er både en kropslig, men også en mental forbindelse. Og så er der forskning der siger at mellemkødsmassage mindsker risikoen for små bristninger i forbindelse med vaginale fødsler. Der er naturligvis ingen garanti da der er rigtigt mange faktorer der spiller ind. Men hvem vil ikke gerne gøre noget for mindske risikoen for at briste?

Læs eventuelt artikel om evidens for at mellemkødsmassage har forebyggende effekt mod bristninger fra Jordemoderforeningen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *