5 måder at være intime sammen som ikke er sex

Denne artikel er skrevet for Peech.

Intimitet er en vigtig del af det at være menneske. Men for rigtigt mange hænger intimitet uløseligt sammen med sex. Det kan derfor betyde, at man ikke har intimitet, hvis man af en eller anden grund ikke har sex – men sådan behøver det ikke at være. Her får du 5 måder at være intime på, som ikke er sex.

Fysiske tumlelege

Intimitet kan komme til udslag i fysiske tumlelege. Det kan være I skal lege pudekamp, eller brydning i sengen. Akroyoga er også et eksempel på noget, der er fysisk hvor man er sammen. Det kan også være sjovt bare at ligge eller sidde ovenpå hinanden forskellige steder på kroppen. I kan prøve at fiksere hinanden på forskellige måder, her kan det være sjovt at afprøve bondage tape. Lav eventuelt regler for jeres leg hvis I har brug for det. 

Gå i bad sammen

Prøv at tage et bad sammen, hvor I skiftes til at føre bruseren hen over hinandens kroppe. I kan også vaske hinanden med sæbe, eller gnubbe huden med hænderne. Tal gerne om hvilke områder I er ok med at der bliver rørt ved inden. Efter badet kan I tørre hinanden med håndklæder, og eventuelt smøre hinanden ind i creme eller andet. Mærk efter hvordan stemningen skal være. Skal det være hyggeligt, sjovt eller mere sensuelt? Aftal det gerne inden.

Følelsesmæssig intimitet

Intimitet kan være meget andet end fysisk. Følelsesmæssig intimitet er den form for intimitet der opstår, når man taler om følelser eller tanker med hinanden. Det kræver en del tillid i relationen at åbne sig op for hinanden, og at man kan være nysgerrige og ikke begynder at fikse eller diskutere. Mange oplever også en stor følelsesmæssig intimitet med deres venner.  

Hvil jer sammen

En måde at være intime sammen på er at tage en pause fra alt det der skal gøres. Læg jer sammen på sofaen eller i sengen så I ligger behageligt. Sæt eventuelt noget rolig musik på. Find ud af hvordan I bedst ligger. I kan eventuelt skiftes til at holde om hinanden. Det kan være en god idé at stille en alarm. Det kan både hjælpe hvis man falder i søvn, men også hvis man hurtigt bliver rastløs. Lad gerne hviletiden være uden ord, men med berøring.

Vær der for hinanden

En vigtig type intimitet er den, der udspiller sig i svære tider. I løbet af livet møder de fleste modstand eller hårde tider, og der er det dejligt , hvis der er nogen, der er der for os. Når man skal være der for et andet menneske, skal man typisk ikke gøre så meget. Man kan eventuelt spørge den anden, hvad de har brug for, men ellers behøver man ikke sige så meget. En hånd på en skulder er nogle gange bedre støtte end en masse ord.

God fornøjelse – og husk nu!

Husk at vi alle sammen er forskellige, og der er måske noget af ovenstående, som virker godt for nogle og ikke så godt for andre. Husk også at intimitet ikke nødvendigvis er forspil til sex, det kan være dejligt for sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *