Individuel terapi er for dig hvis:
Der kan være mange grunde til at man vælger at gå i terapi. Men grundlæggende starter man oftest i terapi fordi der er noget man gerne vil ændre. Måske står man midt i en krise, eller har det rigtigt dårligt. Der er ikke et rigtigt eller forkert tidspunkt at starte i terapi.
Det vigtigste er at man har viljen til at gå i gang.
Længere nede på siden kan du læse om hvilke udfordringer jeg har god erfaring i at hjælpe mennesker med.
“Molly er empatisk, gennemskuer mit pis, og rummer mine udfordringer. Hun hjælper mig med at se både min frygt og mine håb om fremtiden i øjnene, og giver mig nye perspektiver på mit liv. Jeg har fået værktøjer og de manglende brikker i puslespillet der stimulerer min egen proces imellem behandlingerne. Molly har hjulpet mig med at flytte et bjerg i sneglefart, så der ikke har været stenskred, og jeg ved nu at jeg nok skal komme godt igennem.”
Kamilla, København
Hvad er terapi hos Molly?
Terapi kan være mange forskellige ting, og der er mange forskellige terapeutiske retninger. Jeg har valgt en terapeutisk retning der er funderet i, at der er en sammenhæng mellem psyken og kroppen – også kaldet psykosomatisk terapi eller kropsdynamisk psykoterapi*. Hvis du har lyst kan du læse om hvad min uddannelsesbaggrund er her. Det er vigtigt når man vælger terapeut, at man vælger en person man kan lide, og at ens verdensbillede matcher den terapeutiske retningen som terapeuten står for. I min klinik består terapi af en sammensætning af følgende elementer:
SAMTALETERAPI
Samtaleterapi er nok det mange forstår ved det at gå hos en terapeut eller psykolog. Samtaleterapi bruges til at klarlægge, perspektivere, udfordre og udfolde de problematikker der må være. Hos mig beskæftiger samtaleterapi sig både med det der er sket tidligere, det der sker lige nu, og det man forestiller sig vil ske fremover. Samtaleterapi kan både handle om tanker, følelser og handlinger, men det kan også handle om hvad der sker inde i kroppen. .
KROPSTERAPI & -ØVELSER
Kropsterapi for mig er en blanding mellem samtale og bevægelse. Det kan inkludere både egen bevægelse eller berøring fra mig. Kropsterapi står ikke alene, men er i samspil med samtaleterapien. Bevægelse og eventuel berøring kommer derfor altid først efter samtale. Det skal derfor ikke sammenlignes med hvad andre måske kalder kropsterapi hvor berøringen er det man starter med.
Øvelser hvor man bruger kroppen kan have en enorm stor terapeutisk virkning, og det er vigtigt at vi arbejder sammen og doserer dem så de passer til dig.
PSYKOEDUKATION
Det er min erfaring at rigtigt mange klienter gerne vil forstå hvorfor nogle behandlingsformer er mere virksomme end andre, og gerne vil vide hvorfor de har det som det har det. Derfor er psykoedukation en vigtig del af terapi hos mig. Det kan være at man lærer lidt om hvordan hjernen eller nervesystemet virker, hvad tilknytningsmønstre er eller noget helt tredje. Psykoedukation giver klienterne mulighed for at forstå nogle af de grundlæggende mekanismer i psyken, og også en forståelse af at de udfordringer de har står de oftest ikke alene med, og det er meget stærkt.
ØVELSER HJEMME
For at integrere det der sker i terapi kan det for mange være en god ide at lave øvelser hjemme imellem tiderne hos mig. Det kan være kropslige øvelser, øvelser i opmærksomhed eller måde at tale på, eller det kan være mindfulness øvelser. Øvelserne er altid tilpasset individuelt, og der tages højde for at de skal passe ind i hverdagen som den er.
Hvad kan jeg hjælpe med?
Herunder er et udvalg af problematikker som jeg har god erfaringer med at hjælpe folk videre med.
KROPSLIGE PROBLEMATIKKER
Kropslige problematikker kan give sig til udslag i at man har:
– udfordringer med at mærke sin krop
– svært ved at se på sig selv (eller genkende dig selv) i spejlet
– kropsspændinger man ikke ved hvor kommer fra
– svært ved at mærke hvad man har lyst til
– udfordringer med mad og vægt
FØLGER AF TRAUMER
Følger af traumer kan give sig til udslag på mange forskellige måder, men det kan blandt andet være at man oplever:
– et højt dagligt alarmberedskab
– at man er meget bange, vred eller ked af det
– ikke at have tillid til eller stole på andre mennesker
– at have svært ved at bede om hjælp
– diffuse smerter i kroppen,
– ekstrem træthed eller at man ofte bliver overvældet
– flash backs (kan være visuelle, auditive, følelsesmæssige eller kropslige)
– at være dissocieret/ ikke til stede/ inde i en osteklokke
SEKSUELLE PROBLEMATIKKER
Seksuelle problematikker kan blandt andet være at man har:
– svært ved at nyde sex
– smerter der er relateret til sex
– mere eller mindre lyst til sex end man gerne ville have
– et ønske om at blive bedre til at tage initiativ til sex
– en oplevelse af at man ikke føler sig sexet (nok)
RELATIONELLE UDFORDRINGER
Mange mennesker oplever at de er udfordret i forhold til andre mennesker. Relationelle udfordringer kan både være i parforholdet, med ens familie, venner eller på arbejdspladsen. Relationelle udfordringer viser sig blandt andet ved at man har:
– tilbagevendende udfordringer med sin(e) partner(e) af samme art
– svært ved at binde sig
– tendens til at blive meget ængstelig i relationer,
– udfordringer med jalousi
– svært ved at holde på en partner
– tilbagevendende oplevelser med at man havner i grænseoverskridende situationer
Ovenstående er eksempler på tematikker man kan arbejde med i terapi. Dette betyder ikke at det ikke er muligt at arbejde med andre temaer eller problematikker.
Priser
60 min.: 965kr
90 min.: 1445kr
Første gang i terapi er altid 90 min.
Book din behandling her, læs mere om min uddannelsesmæssige baggrund her, og kig indenfor i klinikken her.
“…det er det skønne ved Molly, hun ser dig, lytter til dine behov og former forløbet så det er skræddersyet til dig, dine behov, drømme og ønsker. Molly får de allerbedste anbefalinger fra mig.”
Annette, Frederikssund
*Min psykoterapeutiske certifikation har jeg gennem Bodynamic.